MEET UFW Instructor “Ramona Hulshof”

MEET UFW🇳🇱 Instructor “Ramona Hulshof”

Hoe is het gekomen dat je UFW lessen bent gaan geven?
Zolang ik me kan herinneren doe ik aan sport. Vroeger lag de focus vooral op zwemmen, later kwamen daar andere sporten bij. Toen ik begon met kickboksen had ik niet gedacht dat ik daarin uiteindelijk training zou gaan geven. Toch is dat gebeurd. Ik gaf lessen voor de plaatselijke bootcampvereniging en steeds meer mensen hadden interesse in kickboksen, maar de stap naar de dojo was te groot. Men was bang voor wat ging komen en was vooral angstig voor blauwe plekken en blessures. Omdat ik wilde laten zien dat kickboksen super leuk is én vooral ook voor iedereen, ben ik me gaan oriënteren op een concept dat daarbij past. Dat vond ik in UFW en daarom heb ik de opleiding gevolgd. UFW staat voor hard trainen, uitdaging en een hele hoop lol. Dat is wat ik mensen mee wil geven. Hard trainen en plezier gaan wel degelijk hand en hand.


Welke UFW lessen en waar / wanneer geef je les?

Ik heb in 2016 de opleiding UFW Kickboxing afgerond en geef daarin tweemaal per week trainingen. Deze trainingen geef ik bij mijn eigen club: F.I.T! in Muntendam. Ik ben een van de weinige gecertificeerde trainers in het noorden van het land. Iedereen is welkom tijdens mijn trainingen. Jong, oud, beginner, gevorderd, man, vrouw, iedereen kan meedoen! Dat is het mooie van UFW. Elke les heeft dezelfde opbouw, maar saai is het nooit!


Wat zijn jouw toekomstplannen met de sport en UFW.

Op dit moment geef ik tweemaal per week een UFW training. Het zou mooi zijn om dat op den duur te kunnen uitbreiden naar nog een extra les. UFW is kortgeleden gestart met een training speciaal gericht op vrouwen. Die opleiding wil ik binnenkort graag volgen zodat ik tijdens de training speciaal voor vrouwen (want die kennen we bij F.I.T! al) nog specifiekere trainingen kan aanbieden! Verder hoop ik natuurlijk, net als voorgaande jaren weer met een grote groep leden mee te kunnen doen aan
verschillende activiteiten van UFW. Tot slot draag ik als trainer ook graag mijn steentje bij aan het promoten van het UFW concept. Het is fijn om met zo’n hechte groep trainers te mogen samenwerken en ik hoop dan ook dat ik dat nog lang mag blijven doen.

Waarom geef je les?
Ik wil graag zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren voor kickboksen. Het is mijn doel om iedereen te laten ervaren dat hij/zij op zijn of haar eigen niveau kan kickboksen! Je bent nooit te oud, te jong of te onervaren om te starten!
Als ik zie wat mijn leden vaak in korte tijd al bereiken, dan ben ik vooral trots. Mensen begeleiden, enthousiasmeren en motiveren is het leukste dat er is. Zien dat mensen hun angst en schaamte overboord zetten en er vol voor gaan, is het mooiste dat er is. Elke training is dan weer een overwinning!

Hoe kunnen wij jou verder volgen?
Wil je training van mij? Kijk dan even op www.functioneelindividueeltrainen.com of mail naar functioneeltrainen@icloud.com.
Je kunt mij ook volgen via Facebook: https://m.facebook.com/FunctioneelIndividueelTrainen/


Wat is jouw favoriete uitspraak / gezegde / quote?
Tijdens de training hoor je mij regelmatig roepen: easy peasy lemon squeezy óf easy peasy Japanesey. De deelnemers aan de training denken daar dan vaak anders over, maar het bekt zo lekker en eerlijk is eerlijk; als je dan nog de puf hebt om daartegen in te gaan, dan kan er ook nog wel een tandje bij !