MEET UFW INSTRUCTOR ANNE MARIE COENEN

MEET UFW🇳🇱 INSTRUCTOR “ANNE MARIE COENEN”

Hoe is het zo gekomen dat je UFW lessen bent gaan geven?
Als je zelf zó veel plezier beleeft aan de groepslessen in de sportschool die je volgt en dus meerdere keren per week aan verschillende lessen deelneemt, heb je toch één les waar je helemaal stuk kan gaan; voor mij was dit TaeBo. Toen ik een jaar of twee deze les volgde, werd mij gevraagd of ik niet als invaller wilde komen werken. Ik was er immers tóch elke les! De sportschool wist wel een leuke opleiding voor me. Ze waren bekend met Jimmy aangezien er al meerdere instructeurs les van hem gekregen hadden. Binnen een maand kon ik starten met de opleiding tot Instructor UFW Kardo; zo’n drie jaar geleden. Een hele treinreis om vanuit Sittard elke zaterdag op tijd in Rotterdam te komen. Maar zó de moeite waard! In een korte periode veel geleerd (ook door een goede interne opleiding van mijn eigen instructrice). Als een van de eerste UFW instructors heb ik van Jimmy het diploma in ontvangst mogen nemen. En toen zoveel mogelijk op ’t podium bij de vaste instructeurs gaan staan; alleen dán leer je je eigen manier van lesgeven eigen maken. Na een paar maanden al kreeg ik mijn eigen UFW Kardo les.

Welke UFW lessen en waar / wanneer geef je les?
Mijn vaste sportschool is Fitworld Fit & Health Club in Sittard. Dit is de enige sportschool in de regio die UFW Kardo aanbiedt. Twee keer in de week wordt deze les gegeven en twee keer per week een les op de kick bags. Aangezien ik geen achtergrond heb in de vechtsport -ik ben een duursporter en ren ’t liefste halve marathons- heb ik afgelopen jaar de Heavy Bag Instructor Workshop gevolgd van Jimmy bij Oosterbaan Gym om meer inspiratie, tips en trucs te krijgen.
Tevens geef ik Personal Training bij mijn eigen bedrijf UrbanActiveCompany in Sittard en Valencia. Ook tijdens deze lessen maak ik veel gebruik van de UFW Kardo en Heavy Bag elementen; een perfecte manier om mensen te laten werken aan krachtopbouw en vetverlies, en bewustzijn van je lichaam. Je moet 100% focus hebben; lekker spanning loslaten en endorfines aanmaken.
Wat zo leuk maakt aan deze lessen is dat vrijwel iedereen kan meedoen. Er zitten zo veel elementen in (snelheid, kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie, spel, focus, etc) en dit maakt dat iedereen zijn voorkeur aan bod komt. Als instructor kan je makkelijk differentiëren met de combo’s zodat je deze kan aanpassen naar niveau. Mijn deelnemers zijn van 16 jaar tot 65 jaar, mannen en vrouwen gemengd. Alhoewel bij de Kardo wat meer vrouwen zijn door de combinaties van passen. De kick bag-les is de meest drukbezochte groepsles door mannen.

Wat is jouw drijvende kracht om les blijven geven?
Wat ik mijn deelnemers en klanten wil meegeven, is vooral plezier te ervaren tijdens het sporten. Ik geloof er niet in dat iemand sporten in ’t algemeen niet leuk vindt. Je kan ’t zwaar hebben, ergens -nog- niet goed in zijn, even geen zin hebben, moe zijn, spierpijn hebben, ’t (te) druk hebben, maar als je je volledig geeft, doorzet met focus op wat je wilt bereiken, zul je uiteindelijk ervaren dat je lichaam je bedankt! Een goede instructor weet hoe hij iemand kan motiveren om te starten, dóór te zetten en nét iets méér te geven.
En hoe leuk is ’t om te merken dat je ergens beter in wordt, succes boekt en niet meer kán zonder sport.

Hoe kunnen we jou verder volgen?
Als je door mijn verhaal benieuwd bent geworden, dan nodig ik je uit om een proefles te komen volgen. Gewoon zelf ervaren hoe lekker deze lessen zijn! Ga naar de website van Fitworld (www.myfitworld.nl) en vraag een gratis proefles aan.
Als je liever een Personal Training van mij wilt krijgen (1-4 personen) dan ga je naar Facebook > Urban Active Company of mail naar am.coenen@icloud.com
Tevens geef ik les in Valencia, Spanje. Mocht je met je vriendengroep/collega’s/vriendinnen/familie/voetbalteam een vakantie of weekendje weg gaan naar Valencia, dan kan ik jullie een superleuke activiteit aanbieden om deze geweldige stad op een sportieve manier te leren kennen! Je mag dan mailen naar am.coenen@icloud.com

WAT IS JOUW FAVORIETE UITSPRAAK / GEZEGDE / QUOTE?

Ik kan ’t niet beter verwoorden dan dat Jimmy me zei tijdens de opleiding; “ Van stilstaan word je lelijk!”